Publicat 22/1/2019 18:53:09 +01:00CET

El Museu de Lleida aborda el context cultural i social del barroc en una exposició

Museu de Lleida
EUROPA PRESS - Archivo

LLEIDA, 22 gen. (EUROPA PRESS) -

El Museu de Lleida mostra des d'aquest dimarts fins al proper 29 d'abril l'exposició 'Imatges per creure. Catlics i protestants a Europa i Barcelona, segles XVI-XVIII', una producció del Museu d'Histria de Barcelona i del Museu de Lleida amb la qual aborda el context del barroc.

En l'exposició, que compta amb la collaboració de la Collecció Gelonch-Viladegut poden veure's 140 gravats, 8 facsímils, una vintena d'obres del Museu de Lleida i sis objectes cedits per la Biblioteca del Seminari, l'Arxiu capitular de Lleida i l'Arxiu dioces, ha informat la institució en un comunicat.

Entre els gravats de la Collecció Gelonch-Viladegut poden veure's obres d'artistes reconeguts com Harmenszoon Van Rij Rembrantd o Francisco de Goya.

De la collecció del Museu de Lleida destaquen dos tapissos pertanyents a la collecció de la Seu Vella, dues relíquies i dues obres que habitualment es mostren en l'exposició permanent, un relleu de Sant Anastasi i la Verge nena.

L'exposició aborda el context histric cultural i social de l'poca barroca, una qüestió que el Museu de Lleida no ha tractat mai malgrat que una part important de la seva collecció és d'aquest període.