Actualitzat 08/06/2018 15:23

El Museu del Disseny explora en una mostra la "gran vitalitat" del disseny gràfic

Pilar Vélez i Raquel Pelta
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 juny (EUROPA PRESS) -

El Museu del Disseny de Barcelona explora en la mostra 'Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003' els anys de "gran vitalitat i que van del 'boom' del disseny gràfic a la gràfica per a pantalles", ha explicat aquest divendres la comissària de l'exposició i historiadora del disseny, Raquel Pelta, en roda de premsa.

Pelta ha explicat que és una etapa que la fascina i que permet tenir una mirada cap al passat i entendre que cal conservar-lo; un passat que, segons la historiadora, li comporta certa nostàlgia perquè li "evoca records".

La mostra panoràmica, que es podrà veure a partir d'aquest dissabte, aborda diferents estils i revela com era la professió abans de l'aparició de la tecnologia en una ciutat que, segons Pelta, "és fonamental per entendre el disseny europeu".

UNA EXPOSICIÓ PANORÀMICA

Pelta ha explicat que l'exposició, amb més de 600 peces que formen part de la col·lecció del disseny gràfic del museu, mostra com aquesta disciplina ha abordat "les transformacions polítiques i socials" al llarg de més de dues dècades.

L'exposició s'inicia en els anys 80, uns anys "de molt color i anhel de llibertat pel final de la dictadura", amb l'eclosió cultural i la modernització de les institucions i empreses, i continua en els 90 amb el canvi tecnològic, l'experimentació, la consolidació de la professió i la celebració dels Jocs Olímpics a Barcelona el 1992.

La mostra es perllonga fins el 2003, moment en què se celebra l'Any del Disseny i "es tanca un cicle amb l'expansió d'Internet i l'aparició de nous enfocaments, perspectives i especialitats en la disciplina".

REFERENT INTERNACIONAL

La directora del Museu del Disseny, Pilar Vélez, ha explicat que l'exposició pretén ser un "referent internacional" del disseny gràfic, amb la complicitat de tots els autors, a través d'una col·lecció pública que sigui representativa.

Alguns dels autors que tenen presència en l'exposició són Enric Satué, America Sanchez, Oscar Mariné, Mariscal, Peret, Pati Núñez, Juan Gatti, José María Cruz Novillo, Yves Zimmermann, Nacho Lavernia Pilar Villuendas, Claret Serrahima, Paco Bascuñán, Isidro Ferrer i Enric Aguilera.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés