El Museu d'Art de Cerdanyola acull un viatge per l'art de París a Nova York

Publicat 9/5/2019 16:29:44CET
El Museu d'Art de Cerdanyola acull un viatge per l'art de París a Nova York
DIPUTACIÓ DE BARCELONA

BARCELONA, 9 maig (EUROPA PRESS) -

El Museu d'Art de Cerdanyola del Vallès (Barcelona) acollirà la nova exposició itinerant de l'Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona 'De París a Nova York. Gravats de la col·lecció Gelonch Viladegut', que es podrà visitar des d'aquest divendres fins al 31 d'agost.

En un comunicat, la Diputació ha dit que l'exposició està coproducida amb el Museu Comarcal de Manresa i el Museu Abelló de Mollet, en una mostra que presenta uns 70 de gravats d'artistes de la segona meitat del segle XIX fins a la segona meitat del XX, com Casas, Chagall, Dalí, Delacroix, Guinovart, Le Corbusier, Matisse, Miró, Picasso, Renoir, Tàpies, Utrillo o Warhol, entre d'altres.

L'exposició incorpora la mirada personal del col·leccionista Antoni Gelonch que evidencia com a grans artistes, vinculats principalment a la pintura, van emprar el gravat com a via per difondre la seva obra.

La mostra s'estructura en cinc àmbits que contenen obres i estils que se solapan en el temps, alhora que presenta de manera específica el paper dels gravadors catalans durant tot el període.

També inclou elements per fer més accessibles els seus continguts a col·lectius amb dificultats sensorials, en el marc del programa La Mirada Tàctil, com els codis QR amb enllaços a vídeos específics en llenguatge de signes i subtitulats.