Publicado 11/02/2021 18:14

El Museu Carmen Thyssen d'Andorra presenta 'Talents amb Denominació d'Origen'

Guillermo Cervera i Isabel Rodríguez, comissaris de l'exposició 'Talents amb denominació d'origen' en el Museu Carmen Thyssen, en Escaldis-Engordany (Andorra)
EUROPA PRESS

Les obres provenen de les colleccions d'art catal de Crdit Andorr i de la baronessa

ESCALDES-ENGORDANY (ANDORRA), 11 febr. (EUROPA PRESS) -

El Museu Carmen Thyssen d'Andorra ha presentat aquest dijous una exposició que es titula 'Talents amb Denominació d'Origen: de Rigalt a Puigdengolas', una mostra d'art catal amb obres provinents de les colleccions de Crdit Andorr i de la baronessa Carmen Thyssen.

L'exposició fa un recorregut per les obres d'artistes catalans de finals del segle XIX i principis del XX, amb exemples de les escoles de Llotja d'Olot, els Luministes de Sitges, la 'Colla del Safr' o 'Els Quatre Gats'.

Així, es poden contemplar obres de Rigalt, Casas, Rusiñol, Barrau, Monell i Puigdengolas, entre molts d'altres, entre les quals destaca 'Prats de Santa Coloma, Andorra', de Joaquim Mir, com l'"estrella" de l'exposició.

La mostra, que es podr visitar fins el proper 9 de gener, és fruit d'una collaboració que ha accelerat la pandmia de la covid-19, perqu inicialment estava prevista l'any 2022.

Els comissaris de la mostra, Guillermo Cervera de la collecció Carmen Thyssen, i Isabel Rodríguez de la collecció Crdit Andorr, han explicat que va ser durant el confinament que va prendre forma l'exposició.

Des de llavors s'ha "treballat a preu fet" per tenir-la a punt en la meitat del temps que se sol tardar a preparar una exposició, ha manifestat Cervera, que també ha explicat que el gruix de les obres prové de la collecció Crdit Andorr, a la qual s'ha volgut donar protagonisme.

L'exposició la conformen 23 obres que procedeixen del fons d'art de l'entitat bancria i cinc més de la collecció Carmen Thyssen.

CONSEQÜENT AMB LA SITUACIÓ DE PANDMIA

Amb el confinament, els comissaris de l'exposició van considerar que el 2021 era el moment de collaborar i ser "solidaris i compromesos amb la problemtica actual".

Cervera ha explicat que ja el fet de tenir una collecció a Andorra economitza les despeses i alhora es posen en valor dues colleccions i es crea "una sinergia entre dues entitats molt potents i es manté el rigor de difusió cultural", que el museu ha de mantenir.

Cervera ha defensat implicar-se en la construcció cultural: "Hem de continuar proposant cultura amb conseqüncia, amb compromís i de manera molt solidria, per sobretot amb un clar discurs artístic".

Crdit Andorr, a més de les obres, també ha fet una aportació econmica per treballar el catleg i contribuir a l'organització de l'exposició al Museu Carmen Thyssen.

D'aquesta manera, s'ha generat una despesa inferior, així que l'aportació que normalment faria el Govern d'Andorra també ser inferior, de tal manera que l'executiu "podr destinar aquests diners a la lluita contra la covid-19", ha exposat el comissari.

APOSTA TECNOLGICA

En aquesta exposició, les audioguies incorporen una 'banda sonora' que acompanya la mostra: es tracta d'una selecció de peces, que ha seleccionat el director artístic de la Fundació ONCA (Orquestra Nacional Clssica d'Andorra), Albert Gumí, que complementen els quadres.

És un "valor afegit que proposem a nivell expositiu", ha argumentat Cervera.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés