Publicat 3/10/2019 21:08:44 +02:00CET

El Museu Carmen Thyssen Andorra exposa una obra d'Antonio de Felipe en primícia

Guillermo Cervera Explica A la Premsa Les Influències Rebudes I Generades Pel Retrat Que Mercedes Lasarte Va fer De la Baronessa
EUROPA PRESS

De Van Goyen al 'Pop Art', la pinacoteca estrena un sistema d'audioguia nou al món i l'opció de tocar algunes obres

ESCALDES-ENGORDANY (ANDORRA), 3 oct. (EUROPA PRESS) -

El Museu Carmen Thyssen Andorra ha obert una nova exposició que inclou una obra d'Antonio de Felipe creada especialment per a la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza i el museu andorrà, i que s'exposa en primícia, tal com s'ha donat a conèixer aquest dijous durant la presentació de la mostra.

Es tracta de 'Califòrnia Dreams 2', que s'exposa al costat de 'Mick Jagger' d'Andy Warhol i a la mateixa sala on es poden contemplar 'Marilyn' de Vince Herrera i el retrat de la pròpia baronessa Carmen Thyssen realitzat per Mercedes Lazarte 'Tita, Los Angeles 1980'.

En total són 27 obres que configuren la quarta exposició 'Influencers en l'art. De Van Goyen al Pop Art', que s'agrupen per mostrar com a estils i èpoques diferents s'influeixen entre si.

El comissari i director artístic de la mostra, Guillermo Cervera, ha explicat que han volgut deixar el mot 'influencers' en anglès, com es diu avui dia, per remarcar "el potencial influenciador que els artistes, voluntàriament o no, han tingut al llarg de la història de l'art".

Segons Cervera, el recorregut ofereix passatges intuïtius "on el visitant se sentirà confortable", en què la influència d'uns a uns altres és evident, i uns altres on la relació serà més difícil de veure.

De Felipe assistirà a la inauguració de l'exposició, que tindrà lloc dissabte que ve 5 d'octubre, ha avançat Guillermo Cervera, que és també el director de la pinacoteca andorrana.

L'exposició s'obrirà al públic en general el diumenge i es podrà visitar fins al mes de setembre del 2020.

UNA ALTRA PRIMÍCIA

Amb els treballs de restauració, en aplicar els rajos infrarojos han descobert que el quadre 'Paisatge de dunes amb cabanyes i figures' de Jan Josefsz Van Goyen inclou l'esbós inicial de l'artista.

Amb les pantalles amb que està equipat el museu, aplicant els diferents filtres que s'utilitzen per a la restauració, es poden observar les línies de l'esbós i es pot anar reconstruint l'obra.

FER MÉS ACCESSIBLE LA INFORMACIÓ

Amb l'objectiu de fer més accessible la informació i amb la voluntat de "ser generadors d'experiències", el museu andorrà estrena un sistema d'audioguies nou al món.

És un dispositiu que, a més de funcionar com una audioguia tradicional, també inclou pantalla, permet escanejar les obres per obtenir més informació i detalls sobre l'obra en qüestió i el seu lloc en l'exposició, i inclou una manera de "visita en un minut" i un altre amb les descripcions adaptades per a aquelles persones amb discapacitat visual.

Per generar noves experiències i alhora afavorir que les persones amb discapacitat visual puguin viure també la visita, la mostra inclou la reproducció de sis obres per ser tocades.

Cervera ha dit que estan "molt orgullosos" d'haver pogut realitzar aquestes reproduccions, amb el màxim rigor, els mateixos materials, tècniques i traços, que permeten a les persones amb discapacitat visual veure amb els seus dits les obres, encara que siguin en una grandària reduïda.