Publicat 5/7/2020 9:45:21 +02:00CET

Multes de fins a 600 euros a qui se salti el confinament al Segrià (Lleida)

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, visita el centre de comandament del confinament perimetral del Segrià (Lleida).
CONSELLERIA DE INTERIOR

   LLEIDA, 5 jul. (EUROPA PRESS) -

   El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha explicat aquest diumenge que s'imposaran multes de 100 a 600 euros a els qui se saltin el confinament imposat al Segrià (Lleida) després d'un augment de casos de Covid-19 a la comarca, segons la Llei de Salut Pública.

   En una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha explicat que el confinament al Segrià compta amb un dispositiu "similar" al que es va desplegar en la Conca d'Òdena (Barcelona), encara que llavors no es permetien els desplaçaments per motius laborals i ara sí.

   Preguntat per si els locals i negocis podran obrir amb normalitat aquest dilluns a la comarca, Buch ha respost: "Totalment. En principi, l'activitat econòmica no s'ha aturat".

DECISIÓ CONSENSUADA

   La Generalitat ha pres la decisió de confinar el Segrià de forma consensuada i "amb tot el pes i la força de les dades, l'experiència i el coneixement dels experts", ha afirmat el conseller.

   "El que fem és, a mesura que les dades ens donen una certa crítica, nosaltres activem tots els serveis" d'emergències, mentre que les decisions de caire mèdic corresponen a la Conselleria de Salut, ha explicat.