Publicat 6/5/2019 12:30:20 +02:00CET

El Muce exigeix a la Generalitat un increment de 240 milions per a les retallades en educació

Estudio, estudiar, estudiante, estudiantes, clase, clases, aula, aulas, alumno
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (Muce) ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, un increment del pressupost en educació de 240 milions d'euros amb la tramitació d'un decret de modificació pressupostària, per revertir les retallades, ha explicat l'organització en una carta aquest dilluns.

És la proposta que Muce presentarà a Torra en una reunió que se celebrarà aquest dimarts, perquè considera que l'educació pública catalana es troba "endèmicament infrafinanciada" i que des del 2017 el Govern català no ha impulsat cap mesura per millor la seva qualitat.

Com a resultat, l'organització ha assenyalat que s'ha produït una massificació d'alumnes a les aules per un increment insuficient en les plantilles, una manca de planificació de places públiques i la deterioració de les condicions laborals dels professionals de l'educació.

Muse ha acusat la Conselleria d'Educació de la falta de polítiques que garanteixin el dret a l'ensenyament per a tots en igualtat de condicions, de les retallades econòmiques aplicades de manera "extraordinària" i de la deterioració de la participació democràtica per la manca de consens de les seves decisions amb la comunitat educativa.

Aquesta petició arriba després del tancament de les organitzacions sindicals a la Conselleria d'Educació la nit del passat dijous i del registre de la vaga en ensenyament públic per al proper 16 de maig.