Publicat 29/09/2019 10:37

Mostren un benefici "espectacular" de la immunoterpia en alguns tipus de cncer

BARCELONA, 29 set. (EUROPA PRESS) -

Diversos assajos presentats al Congrés de la Societat Europea d'Oncologia Mdica (ESMO), que se celebra a Barcelona, han mostrat "un benefici espectacular de la immunoterpia" enfront de la quimioterpia, ha explicat el president de l'ESMO, Josep Tabernero, sobre un estudi internacional en cncer gastrointestinal en el qual ha participat l'Institut d'Oncologia Vall d'Hebron (VHIO) de Barcelona.

Aquest assaig va comprovar un tractament amb immunoterpia enfront de la quimioterpia, i en centrar-se en pacients amb inestabilitat de microsatllits, que suposen entre el 8% i el 10% dels tumors gastrointestinals, va trobar aquesta millora: "Encara que no sigui una població molt nombrosa, en ells el benefici que s'obté és molt notable", ha dit Tabernero en un comunicat del VHIO.

A partir d'aquest mateix assaig, l'oncloga María Alsina del VHIO ha mesurat l'impacte en la qualitat de vida dels pacients que reben aquest tractament --anomenat 'pembrolizumab'-- en comparació amb la quimioterpia: "La qualitat de vida dels pacients va ser semblant entre els dos grups, independentment del tractament rebut", ha observat Alsina.

En el cncer de coll uterí, un estudi va comparar dos frmacs en pacients amb aquest tumor en estat recurrent o metastsic i associat a virus, "amb la finalitat d'explorar noves vies de tractament i proveir d'esperana" a totes les pacients, ha explicat la primera autora, Ana Oaknin, també del VHIO.

Mentre que els resultats demostren un benefici clínic en ambdues combinacions, la taxa de resposta objectiva (ORR) va ser significativament més alta en un dels grups, les que a més d'una combinació d''ipilimumab' i 'nivolumab', van rebre una tanda del segon frmac, i particularment va ser superior en les que no havien rebut una terpia prvia (46% enfront del 32%).

Els resultats "no solament reflecteixen la creixent promesa de les immunoterpies administrades en combinació, sinó que també demostren una millora en l'eficcia per a aquells pacients que tenen molt poques opcions teraputiques disponibles", ha destacat la investigadora.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés