Publicat 8/10/2019 16:34:45 +02:00CET

Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil es reuneixen per coordinar-se per la sentència de l'1-O

Comissaria de les Corts dels Mossos dEsquadra.
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA/MADRID, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

Comandaments dels Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil s'han reunit aquest dimarts a la comissaria de la policia autonòmica al barri de les Corts de Barcelona per coordinar-se davant les protestes que es puguin convocar per la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre el procés sobiranista, que serà aviat.

Fonts policials han informat Europa Press que és una reunió operativa" i rutinària per coordinar-se en cas que hi hagi aldarulls després de la decisió judicial.

Les mateixes fonts han detallat que hi ha hagut diverses reunions de caràcter tècnic marcades per un "bon ambient de coordinació" i que, entre les qüestions que es tracten, hi ha la delimitació de competències, perquè els cossos policials estatals tenen competències en infraestructures com ports i aeroports, i d'altres edificis de l'Estat.

Fonts del Ministeri de l'Interior han precisat a Europa Press que la reunió d'aquest dimarts s'emmarca en la "normalitat" i dins de les diferents cites que estan mantenint els representants de Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil des del segon aniversari de l'1-O i la sentència imminent del TS.

La reunió d'aquest dimarts, asseguren, estava fixada des de la setmana passada i es va programar "en el marc de l'estreta coordinació i cooperació" entre els Mossos i els altres dos cossos de la Seguretat de l'Estat.

En concret, es va pensar en aquest dimarts perquè alguns comandaments eren a Catalunya amb motiu de les celebracions dels dies pel patró de la Policia i la Guàrdia Civil.

El trasllat d'agents cap a Catalunya ha començat aquest dimarts i una part ja ha arribat al territori, fet que fonts coneixedores de les reunions consultades per Europa Press emmarquen en la normalitat i la coordinació amb els Mossos.

Uns 350 antiavalots de la Guàrdia Civil se sumaran al dispositiu dissenyat pel Ministeri en suport als Mossos per afrontar possibles incidents, mentre que la policia catalana manté activats des del segon aniversari de l'1-O tots els seus agents.

La Policia Nacional també ha enviat cap a Catalunya 200 agents en suport als Mossos, xifra que pot anar augmentat en funció de les circumstàncies fins a un màxim d'un miler d'efectius.