Publicat 6/2/2019 16:43:58 +01:00CET

Mossos ha detingut 69 falsos revisors de gas des del 2014 i percep un descens de casos

El president de Fegicat, Jaume Alcaide, i l'inspector Albert Oliva
EUROPA PRESS

El 2018, els agents van desarticular un grup a Barcelona i van detenir 25 persones

BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra han detingut unes 69 persones des del 2014 acusades de ser falsos revisors de gas que presumptament cometien estafes i furts, principalment a persones grans, i actualment han percebut un descens d'aquest tipus d'incidents.

A més, el 2018 els agents van desarticular un grup de presumptes falsos revisors de gas a Barcelona i van detenir un total de 25 persones, una part de les quals van ingressar a presó, segons ha informat aquest dimecres l'inspector portaveu del cos, Albert Oliva, en una roda de premsa juntament amb el president de la Federació de Gremis d'Installadors de Catalunya (Fegicat), Jaume Alcaide, en la qual han presentat un vídeo amb consells de prevenció.

Oliva ha explicat que el 2018 també va haver-hi 72 investigacions a tot Catalunya i que van detectar un pic de casos entre el 2015 i el 2016, i que "fruit dels darrers ingressos a presó, sembla que hagi disminut una mica aquesta activitat", encara que ha remarcat que no s'ha d'abaixar la gurdia.

Ha concretat que aquesta problemtica afecta principalment les persones majors i que els presumptes autors inicialment accedeixen al domicili amb l'excusa de fer la suposada revisió de gas i que també aprofiten per furtar a l'interior distraient les víctimes.

També ha agrat la complicitat a Fegicat, que va comenar a collaborar amb Mossos el 2014, i Alcaide ha criticat els falsos installadors de gas que s'aprofiten de la necessitat de fer revisions a les installacions per cometre estafes.

Ha subratllat que les inspeccions són cada cinc anys, que l'usuari pot optar per deixar que la distribudora faci la revisió o demanar-la a un installador de confiana, i ha ressaltat que en cap cas cal pagar en efectiu, perqu l'import es cobra a través de la factura.

El president de Fegicat --que representa 5.500 empreses amb 29.000 treballadors-- també ha agrat la collaboració de Junkers i Testo en l'elaboració del vídeo amb consells de prevenció.