Actualitzat 27/08/2014 14:47

La mortalitat per infart es redueix gairebé a la meitat en l'última dècada a Catalunya

BARCELONA, 27 ago. (EUROPA PRESS) -

La mortalitat per infart a trenta dies s'ha reduït gairebé a la meitat durant l'última dècada, segons dades del període 2003-2013 recollides per la Conselleria de Salut, a més de millorar un 10% el grau de control de la tensió arterial entre la població amb risc de malaltia cardiovascular.

Aquesta disminució es deu a múltiples millores en el sistema sanitari públic, entre les quals hi ha les mesures de salut pública per controlar i reduir els factors de risc, segons ha informat la Conselleria en un comunicat.

La millora en els tractaments i la posada en marxa del 'Codi Infart', un programa d'atenció urgent i coordinat de l'infart agut de miocardi a Catalunya, és també un altre dels elements clau d'aquesta millora.

Segons ha assegurat el responsable del Pla Director de Malalties Cardiovasculars, Antoni Curós, la mortalitat per infart a Catalunya és "equiparable" a la d'altres països líders en el tractament d'aquestes afeccions, com les del Regne Unit --11,2%-- o Suècia --7,3%--, en comparació de Catalunya --6,5%--.

L'infart agut de miocardi és una important causa de mortalitat a tot el món, i cada any es produeixen uns 6.500 infarts només a Catalunya, dels quals un 40% requereix tractament en les unitats d'hemodinàmica, sectoritzades en deu hospitals de referència arreu del territori.

La implantació del 'Codi Infart' el 2009 ha contribuït des d'aleshores a disminuir les morts per infart, promulgar i facilitar l'angioplàstia primària, millorar el seu diagnòstic i el temps de reacció en el cas de donar-se un infart, especialment quan els pacients contacten des del començament dels símptomes amb el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

El SEM centralitza la coordinació assistencial de tot el procés d'atenció urgent i és responsable directe de la primera atenció al 30% dels casos.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés