Mor la pintora barcelonina Amèlia Riera als 85 anys

Publicat 29/12/2019 10:40:36CET

BARCELONA, 29 des. (EUROPA PRESS) -

La pintora barcelonina Amèlia Riera va morir aquest dissabte als 85 anys a casa seva, ha informat la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, en una anotació a Twitter que ha recollit Europa Press, en la qual ha expressat el seu condol.

"Artista completa, dona valenta, personalitat singular. Ha mort aquest matí dels innocents, a casa, com havia volgut sempre, acompanyada dels seus i de les seves obres d'art", ha afirmat la consellera.

Riera (Barcelona, 1934) va obtenir el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat el 2015 i va ser nomenada acadèmica d'honor de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 2016, i va cedir el 2018 una part del seu fons a la Biblioteca de Catalunya.

Els seus inicis artístics parteixen de l'academicisme figuratiu que transcorre per una etapa expressionista per arribar a una abstracció informal.

En la dècada dels seixanta sorgeix en la seva obra una recuperació del lèxic figuratiu que donarà lloc a una iconografia simbòlica de tonalitats negroses i de perspectives simètriques que crea diferents escenografies amb l'ús de la llum.

Contador