Publicat 20/6/2019 19:53:19 +02:00CET

Mor Philippe Zdar, del duo electrònic Cassius, després de caure des d'un edifici

Cultura.- Muere Philippe Zdar, del dúo electrónico Cassius, al caerse desde lo alto de un edificio
GETTY IMAGES / MICHAEL TULLBERG - Archivo

MADRID, 20 Juny (EUROPA PRESS)

Philippe Zdar, meitat del duo francès de música electrònica Cassius, ha mort després de caure accidentalment des d'"un alt pis d'un antic edifici a París", així ho ha confirmat el seu agent, de moment sense detallar res més, en un comunicat enviat a Pitchfork. El músic tenia 50 anys.

Cassius van publicar el seu àlbum de debut el 1999, i van fusionar la música disco, ritmes hip-hop, house i funk. Des d'aquell moment el duo, completat per Humbert Blanc-Francard -conegut com a Boom Bass- es va convertir en referent del denominat 'french touch'.

El darrer treball fins avui del grup, Ibifornia (2016), va reconfirmar la influència del duo parisenc en comptar amb col·laboracions d'il·lustres com Pharrell Williams, Mike D de Beastie Boys i Cat Power, entre altres artistes.

La mort de Zdar arriba la mateixa setmana de la presentació del nou disc del grup, Dreams, que veu la llum aquest mateix divendres 21 de juny. A més, Cassius també formen part del cartell del FIB de Benicàssim d'aquest any, que se celebra el juliol.

Zdar (nascut com Philippe Cerboneschi) era també l'amo del Motorbass Studio a París, on va treballar com a productor i enginyer per a grups com Phoenix -Wolfgang Amadeus Phoenix, amb el qual va guanyar un Grammy-, Cat Power -Sun- i The Rapture -In the grace or your love-.