Publicat 22/01/2014 13:45

Mor el periodista i escriptor 'Manu' Leguineche

Manuel Leguineche
GETTY

MADRID, 22 gen. (EUROPA PRESS) -

El periodista i escriptor Manuel 'Manu' Leguineche, ha mort aquest dimecres als 72 anys, segons han confirmat a Europa Press fonts de l'Associació de la Premsa de Madrid (APM). Les mateixes fonts han precisat que la notícia de la seva mort ha estat comunicada pel metge del periodista.

"Acaba de morir el periodista Manuel 'Manu' Leguineche. Descansa en pau, company", ha publicat en el seu compte de Tiwtter l'APM. També en aquesta xarxa social, la presidenta de l'APM, Carmen del Riego, ha indicat: "Ha mort un gran mestre d'aquesta gran professió. Descansa en pau Manu Leguineche". "Ens deixa un mestre del reporterisme... Manu Leguineche D.E.P.", afegeix per part seva la presidenta de la Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya (FAPE), Elsa González.

Leguineche (Gernika, 1941), fundador de les agències de notícies Colpisa i Fax PRESS va ser un destacat reporter especialitzat en conflictes bèl·lics i va col·laborar en mitjans com el diari 'Gran Vía', 'El Norte de Castilla', el 'Heraldo de Aragon' i Televisió espanyola, entre d'altres.

Guardonat amb la Medalla de l'Orde del Mèrit Constitucional 2007, algunes de les distincions que ha merescut la seva obra són el Premi Nacional de Periodisme, el Ploma d'Or, el Cirilo Rodríguez, el Godó, el Julio Camba, l'Ortega y Gasset, el premi FAPE de Periodisme i el Premi Periodistes Bascos 2007.

Segons destaca l'APM en la seva pàgina web, Leguineche està considerat "un dels reporters de més força que ha donat el nostre periodisme" i ho qualifica amb adjectius com "incansable, independent i compromès", a més de subratllar "la seva solidaritat amb els més desafavorits és pròpia de la seva ètica del periodisme, destaca l'APV/EKE en la seva proposta".

L'APM afegeix que aquests valors han motivat que la FAPE i la Diputació de Guadalajara bategessin amb el seu nom el I Premi Internacional de Periodisme Manu Leguineche, en reconeixement a professionals destacats en la defensa dels valors i principis de solidaritat i responsabilitat social.

Per la seva banda, l'Associació de Periodistes Bascos, APV/EJK, afegeix que Leguineche "sempre ha demostrat posseir un gran sentit de la veritat present en tot el que ha fet durant els seus més de quaranta anys de tasca periodística" i destaca que "és un dels grans periodistes del nostre temps i ha sabut crear un estil tan personal com atractiu per a les grans audiències".

Pel que fa a les seves obres, destaquen 'La ley del mus' (1992), 'Los años de la infamia: crónica de la II Guerra Mundial' (1995), 'Adiós, Hong-Kong' (1996), 'Annual, 1921' (1997), 'Yo pondré la guerra' (1998), 'Apocalipsis Mao: una visión de la nueva China' (1999), 'La felicidad de la tierra' (1999), 'Hotel Nirvana' (2001), 'Recordad Pearl Harbour' (2001), 'Gibraltar' (2002), 'Los ojos de la guerra' (2002), 'Madrid de menú' (2002), 'Madre Volga' (Seix Barral, 2003), 'El último explorador' (Seix Barral, 2004), 'El viaje prodigioso' (2005) i 'El club de los faltos de cariño' (2007).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés