Publicat 1/4/2019 16:39:13 +02:00CET

Mor l'escriptor Rafael Sánchez Ferlosio

Raael Sánchez Ferlosio
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

Rafael Sánchez Ferlosio ha mort aquest 1 d'abril, segons han confirmat a Europa Press fonts properes a l'escriptor.

El novellista i assagista Sánchez Ferlosio va estar adscrit en els seus inicis al realisme social de la postguerra, en una etapa en la qual va escriure la seva obra més emblemtica 'El Jarama', guardonada amb el premi Nadal el 1955 i el premi de la Crítica el 1957.

Va viure els seus primers anys a Roma, en qu el seu pare era corresponsal i cronista del diari 'ABC'. En els seus anys universitaris va entrar en contacte amb un grup de joves escriptors, entre els quals estava Ignacio Aldecoa, Jesús Fernández Santos i Carmen Martín Gaite, amb qui es va casar el 1954.

El 1951 Sánchez Ferlosio es va donar a conixer oficialment al món de les lletres amb el relat 'Industrias y andanzas de Alfanhuí', obra en qu conflueixen la ficció autobiogrfica i una srie de recursos que, emparentats amb el fantstic, accentuen la sensació de descrdit de la realitat.

Com a assagista i articulista, el 1974 va publicar 'Las semanas del jardín', un volum de reflexió crítica sobre les tcniques i els recursos narratius, per no va ser fins al cap de més d'una dcada després, el 1986, quan reprendria el gnere de la novella amb 'El testimonio de Yarfoz', una histria pica i intimista amb la qual va ser finalista del premi Nacional de literatura, en la seva modalitat de narrativa.