Publicat 13/5/2019 16:35:56 +02:00CET

Mor l'actriu Doris Day als 97 anys d'edat

DORIS DAY Courtesy Everett Collection
DORIS DAY COURTESY EVERETT COLLECTION - Archivo

MADRID, 13 maig (EUROPA PRESS) -

Doris Day, una de les estrelles més populars de Hollywood dels anys 50 i 60, que va protagonitzar el seu propi xou de televisió, ha mort als 97 anys, segons informa la BBC.

L'actriu va ser protagonista de films com 'Estima'm o deixa'm', 'Te per a dos', 'L'home que sabia massa', 'A la llum de la Lluna', 'Pijama per a dos' o 'Confidències de mitjanit', treball pel qual va aconseguir la seva única nominació a l'Oscar.

Day va morir a primera hora d'aquest dilluns a casa seva a Carmel Valley, Califòrnia, al costat dels seus familiars i amics, segons ha assenyalat la seva fundació, la Doris Day Animal Foundation, en un comunicat publicat a la seva pàgina web. "Day havia gaudit d'una excel·lent salut física per a la seva edat, fins que fa poc va contreure un cas greu de pneumònia, que ha ocasionat la seva mort", assenyala el comunicat que recorda que el passat mes 3 d'abril l'actriu va celebrar el seu aniversari juntament amb uns 300 seguidors.

Mary Ann Von Kappelhoff, veritable nom de l'actriu, va néixer el 3 d'abril de 1922 a Cincinnati, Ohio, va començar la seva carrera professional com a cantant als 15 anys, i va tenir el seu primer èxit, 'Sentimental Journey', amb la banda dels Brown.

Pel que fa al cinema va comptar amb una àmplia trajectòria que durant més de tres dècades en les quals va tocar tots els gèneres, des del musical fins al drama passant per la comèdia i fins i tot el thriller.

Va treballar en diverses ocasions sota les ordres de Michael Curtiz en films com 'Romance on the High Seas'(1948), 'El trompetista' (1950) o 'Et veuré en els meus somnis' (1951) i també va ser rostre habitual al cinema de David Butler, amb el qual va rodar 'L'amor no pot esperar' (1949), 'Te per a dos' (1950), 'Abril a París' (1952) o 'Doris Day a l'Oest' (1953).

També va rodar amb Charles Vidor en 'estima'm o deixa'm' (1955), Gene Kelly en 'El meu marit es diverteix' (1958) o Alfred Hitchcock en 'L'home que sabia massa' (1956). El 1959 va aconseguir la seva única nominació a l'Oscar amb el seu treball a 'Confidències de mitjanit', una comèdia romàntica dirigida per Michael Gordon i que va protagonitzar al costat de Rock Hudson.

Es va retirar del món dels espectacle als 50 anys per dedicar-se a l'activisme en defensa dels animals que va canalitzar a través de la Doris Day Animal Foundation.