Mor el fundador i president de la Fundació Suñol, Josep Ildefons Suñol

Publicat 11/11/2019 18:21:15CET
Sala d'exposicions Fundació Suñol (arxiu)
ROBERTO RUIZ/FUNDACIÓ SUÑOL

BARCELONA, 11 nov. (EUROPA PRESS) -

El fundador i president de la Fundació Suñol, Josep Ildefons Suñol, ha mort a Barcelona i serà acomiadat aquest dimarts en una cerimònia pública a la nova seu de la fundació al carrer Mejía Lequerica, ha informat la fundació en un comunicat aquest dilluns.

La seva trajectòria com a col·leccionista i mecenes d'art ha estat extensa i fructífera, destacant el seu paper filantròpic i les seves contribucions a la millora social i col·lectiva.

Aquesta activitat s'ha dut a terme mitjançant les dues fundacions que ha promogut i impulsat: la Fundació Suñol, centrada en la promoció i difusió de l'art contemporani mitjançant la creació de projectes expositius i activitats, i la Fundació Glòria Soler, que dona suport a projectes en els àmbits científic i social.

Mecenes de la cultura i amant de l'art, des de la fundació han volgut retre-li homenatge de la "millor manera que honra la seva memòria": continuant amb les activitats previstes per a l'obertura de la nova seu a Les Corts.

"Un local ple d'història que ara més que mai, obrim per mantenir viu el seu record i continuar el seu llegat profundament compromès amb l'art i la societat", ha destacat.