Mor Antoni Monguilod, l'home malalt de parkinson que demanava despenalitzar l'eutanàsia

Publicat 10/10/2019 10:38:01CET
Parkinson
TWITTER - Archivo

BARCELONA, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

L'home amb parkinson terminal de Malgrat de Mar (Barcelona) que demanava despenalitzar l'eutanàsia Antoni Monguilod ha mort aquest dimecres als 74 anys i la vetlla se celebrarà aquest dijous, segons han informat fonts de la funerària.

Monguilod va publicar al juliol una carta en la qual demanava als polítics que despenalitzessin l'eutanàsia, assenyalava que el dret a morir dignament hauria de figurar entre els drets reconeguts i sol·licitava dotar de mitjans la investigació de malalties neurodegeneratives.

En un tuit que ha recollit Europa Press, la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha transmès el condol per la mort de Monguilod.

"Descansa en pau. Continuarem lluitant per la dignitat i el respecte a les decisions lliures sobre la pròpia vida, que també és el final de la vida. Una abraçada a la família i amics", ha assenyalat la consellera.

La vetlla de Monguilod se celebrarà aquest dijous al Tanatori de Pineda de Mar, i la cerimònia funerària tindrà lloc a les 16.00 hores a la parròquia Sant Nicolau de Malgrat de Mar.