Publicat 24/3/2020 12:35:16 +01:00CET

Mor als 92 anys Albert Uderzo, un dels creadors d''Astèrix'

Astèrix i Obèlix en una foto d'arxiu.
LES ÉDITIONS ALBERT RENÉ - Archivo

PARÍS, 24 mar� (EUROPA PRESS) -

Albert Uderzo, un dels creadors del còmic 'Astèrix', s'ha mort als 94 anys, segons han assenyalat la seva família a l'agència francesa AFP.

Nascut el 25 d'abril del 1927 a Fismes (Marne), el dibuixant va entrar en la història del còmic gràcies a la popularitat d'Astèrix i Obèlix .

Va començar la seva carrera com a dibuixant a l'editorial parisenca SPE, que publicava entre d'altres números 'Bibi Fricotin'.

Allà va aprendre els conceptes bàsics del dibuix i va conèixer Edmond Calvo, qui es va convertir en el seu mentor, com recull el mitjà RTL.

L'any 1941 Uderzo va publicar el seu primer dibuix: una il·lustració de 'Le Corbeau et le Renard' en el suplement 'Boum'.

Cinc anys després, va guanyar un concurs que li va permetre publicar a Éditions Du Chêne, gràcies a una col·lecció de gags del personatge Clopinard.

Aquest premi li va obrir moltes portes professionals i li va permetre treballar a diversos setmanaris abans del seu gran èxit.

Goscinny i Uderzo es van conèixer el 1951 i van començar en el món del còmic amb 'Johan Pistolet', abans de crear l'irreductible 'Astèrix'.