Mor als 75 anys de forma sobtada Neil Innes, músic dels Monty Python

Publicat 30/12/2019 20:24:45CET

MADRID, 30 des. (EUROPA PRESS) -

L'escriptor, músic i còmic Neil Innes, conegut pels seus treballs al costat dels Monty Python, ha mort aquest diumenge als 75 anys de forma sobtada per causes naturals.

"Hem perdut un ànima bella, amable i gentil, la seva música i cançons tocaven el cor de qualsevol, i la seva intel·ligència i recerca de la veritat ens va inspirar a tots nosaltres", assenyala un comunicat penjat a la pàgina web del còmic.

Nascut l'any 1944 a Danbury (Essex), va morir aquest 29 de desembre per causes naturals. Segons el citat comunicat, va morir sobtadament i "sense dolor".

Innes va formar part del grup The Bonze Dog Doo-Dah Band, amb el qual va participar en el tema 'I'm the urban Spaceman', coproduït per Paul McCartney (sota el pseudònim d'Apollo C.Vermouth), i 'Death Cab per Cutie', que va aparèixer en la pel·lícula dels Beatles 'Gira de misteri màgic' (1967).

Després d'un pas esporàdic per les bandes The World i Grimms, va esdevenir en la dècada dels setanta el geni que estava darrere de moltes de les cançons dels històrics Monty Python, fins al punt d'arribar a ser considerat el 'setè' del grup i apareixent en les mítiques pel·lícules de 'La vida de Brian' i 'Els cavallers de la taula quadrada'.

També va participar en la banda The Rutles, una paròdia als Beatles en què Innes interpretava Ron Nasty, una versió satírica de John Lennon. Ja l'any 2010, va anunciar la formació de The Idiot Bastard Band, també concebuda com un col·lectiu musical de comèdia.

Contador