Publicat 28/6/2019 12:30:30 +02:00CET

Montse Barderi guanya el Premi Prudenci Bertrana amb 'La memòria de l'aigua'

Màquina d'escriure (arxiu)
PIXABAY - Archivo

GIRONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

L'escriptora Montse Barderi ha guanyat el 52è Premi Prudenci Bertrana de novel·la amb l'obra 'La memòria de l'aigua', en el marc dels Premis Literaris de Girona que convoca la Fundació Prudenci Bertrana.

L'obra guanyadora del Bertrana, amb una dotació de 30.000 euros, és una novel·la sobre el destí de tres generacions de dones que reivindiquen el seu lloc al món, han informat aquest divendres en un comunicat Grup 62 i els Premis Literaris de Girona.

També s'ha concedit el 42è Premi Miquel de Palol de poesia, dotat amb 2.400 euros, a 'Tocat i enfonsat', de Ramon Cardona Collell, un volum que reuneix diverses referències culturalistes amb esments a la naturalesa salvatge.

El 40è Premi Carles Rahola d'assaig --dotat amb 6.000 euros-- ha anat a parar a 'La vida aèria', de Ferran Sáez Mateu, una obra en forma de dietari i amb la mirada d'un filòsof, i el 34è Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil --dotat amb 6.000 euros-- ha estat per 'Kambirí di Lampedusa', de Lluís Prats.

La Nit Literària de la Fundació Prudenci Bertrana tindrà lloc el 17 de setembre a l'Auditori de Girona, en una jornada que també es lliurarà els premis Cerverí de lletra de cançó i Lletra per a projectes digitals de literatura catalana.