Montero diu que "la urgència" és que l'Open Arms entri al port segur més proper i Itàlia "respecti la llei"

Publicat 12/8/2019 13:49:34CET
Ministra de Hacienda, María Jesús Montero
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha insistit a reclamar que Itàlia compleixi la legislació internacional i permeti desembarcar els 150 migrants que romanen a bord del buc de l'ONG Proactiva Open Arms davant les costes de Lampedusa.

"El vaixell hauria d'acudir al port segur més proper al seu abast perquè les persones que es troben en situació de vulnerabilitat puguin ser atesos perquè no sofreixin conseqüències irremeiables i Itàlia i tots els països han de respectar la legalitat", ha explicat Montero en una entrevista a la SER recollida per Europa Press.

Montero, que ha evitat respondre per què el Govern espanyol no ha instat la Comissió Europea a activar un mecanisme de repartiment dels migrants, ha assegurat que la immigració és un "problema de tots" i des d'un país "no es pot escometre en solitari".

També ha restat importància al fet que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, no s'hagi posat en contacte personalment amb el primer ministre italià Giuseppe Conte per demanar-li que autoritzi l'entrada del vaixell. "La solució d'aquest problema no ve d'una trucada, de cap qüestió unilaterial, sinó d'una consciència col·lectiva per part de la UE i la urgència és que vagi al port més proper que sigui segur perquè aquestes persones siguin ateses".

Així mateix, ha recordat l'esforç d'Espanya en matèria migratòria: "Aquest govern ha estat impecable en matèria d'immigració, hem salvat més de 50.000 persones per Salvament Marítim i hem tingut capacitat de posar el tema de la migració en primer plànol de l'agenda europea", ha reiterat.