Actualitzat 15/04/2015 17:00

El "món marginal" arriba a Foto Colectania amb l'exposició 'La temptació d'existir'

Carmen, Pigalle, París, 1962. Christer Strömholm
Foto: CHRISTER STRÖMHOLM, GALERIE VU'

   BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)

El "món marginal" arribarà a la Fundació Foto Colectania amb l'exposició 'La temptació d'existir', una mostra del treball dels fotògrafs internacionals Christer Strömholm i Anders Petersen, ha informat aquest dimecres en roda de premsa el director de la fundació, Pepe Font de Mora.

   L'exposició engloba les sèries 'Les Amies de Place Blanche' de Strömholm i 'Café Lehmitz' de Petersen, unes fotografies que mostren individus que vivien al marge de la societat europea de la segona meitat del segle XX, i que es podran veure del 16 d'abril al 30 de juliol.

   'Les Amies de Place Blanche' mostra la vida de la comunitat transsexual de Place Blanche i Pigalle a París, un treball que es va publicar per primera vegada a Suècia el 1983, i es va convertir en la sèrie més reconeguda de l'autor.

   Les fotografies de Strömholm són vistes com a "autoretrats, com un reflex de si mateix", ja que ell se sentia pròxim al món que retratava, ha explicat el fill de l'artista, Joakim Strömholm.

   Seguint la tendència del documentalisme, Petersen va començar a freqüentar el Café Lehmitz, una taverna situada al barri roig d'Hamburg que era el punt de reunió de prostitutes, treballadors, clients i proxenetes.

   'Café Lehmitz' s'ha convertit en una sèrie mítica que ensenya la "manera intuïtiva i improvisada" de fotografiar de Petersen, una seqüència provocadora i plena de vitalitat, ha afegit Font.

   Petersen explica que per portar a terme el seu treball cal "conèixer la gent, identificar-se amb ells, compartir, escoltar, ser part d'ells, ser transparent i aprendre".

INTENSITAT EN LA MIRADA

   A Foto Colectania les dues tasques es trobaran cara a cara com si d'una única sèrie es tractés i evidenciaran que els dos fotògrafs internacionals "van compartir la mateixa actitud davant de la vida i la intensitat en la mirada", ha detallat Font.

   Amb aquesta exposició es pretén reflectir la complexitat humana sota un "títol inspirador i obert" i marcar la voluntat de la gent que està al límit de la societat i donar-los visibilitat, ha reconegut el director de la fundació.

   Una recopilació de fotografies en blanc i negre fetes mirant els ulls que aprofundeixen en el més profund dels dos "mestres del viure i de l'existir", ha destacat Joakim Strömholm.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés