Publicat 26/7/2019 17:59:31 +02:00CET

Mollet (Barcelona) decretarà l'emergència climàtica a partir de l'1 de gener

Puntos De Recarga Para Vehículos En La Zona Franca De Barcelona
CZFB - Archivo

MOLLET DEL VALLÈS (BARCELONA), 26 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Mollet del Vallès (Barcelona) ha anunciat que a partir de l'1 de gener del 2020 decretarà l'emergència climàtica a la localitat, d'aquesta manera, s'activaran diferents mesures amb la finalitat de preservar el medi ambient.

Entre algunes de les iniciatives que s'implantaran hi ha ampliar el nombre de zones 30, augmentar els punts de càrrega elèctrica amb la voluntat que n'hi hagi un a cada barri del municipi i la renovació de la flota de vehicles municipals fins a arribar al 100% de vehicles d'energia verda, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Així mateix, fomentar l'autoconsum elèctric als habitatges i als polígons industrials, també als equipaments municipals per millorar l'eficiència energètica.

Són una desena de mesures que van en la línia de millorar en l'àmbit de la mobilitat, l'urbanisme, els entorns escolars i la gestió residus, entre d'altres.

L'administració pretén impulsar accions locals per arribar als acords marcats per la Unió Europea, entre els quals es troba que el 2030 s'han de reduir les emissions d'efecte hivernacle en un 40%, a més d'una quota del 27% de millora de l'eficiència energètica.