El mNACTEC compra dues noves motocicletes de fabricació catalana per a la seva exposició

Publicat 15/4/2019 12:24:43CET
El mNACTEC adquireix dues noves motocicletes de fabricació catalana que donen continuïtat a la seva exposició
MNACTEC - Archivo

BARCELONA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha adquirit dues motocicletes noves de fabricació catalana, una Bultaco Metralla MK2 (1974) i un tricicle Patria anterior a la Guerra Civil (dècada del 1930), dos exemplars emblemàtics que ja es troben exposats, segons ha explicat el museu en un comunicat aquest dilluns.

Fundada per Francesc X. Bultó, Bultaco ha estat una de les marques espanyoles de motociclisme més importants i el model Metralla MK2 va començar a produir-se el 1966 a Sant Adrià del Besòs que es va erigir com la motocicleta amb un motor de 250 cilindres més ràpida del món, amb un gran èxit de vendes i una bona rebuda per part de la premsa estrangera.

Fábrica Nacional de motocicletes, Sidecars i Bicicletas Patria, va ser fundada el 1922 a Badalona per Antonio Serra i està considerada la marca de motocicletes més destacada fins l'inici de la Guerra Civil --que va obligar a aturar-ne la producció-- i l'adquisició del tricicle dona continuïtat al discurs expositiu del museu sobre la motocicleta catalana, que compta amb un primer exemplar fabricat el 1904.