Publicat 19/6/2019 19:43:38 +02:00CET

El MNAC s'omple de còmics per celebrar 40 anys de la revista 'El Víbora'

El MNAC s'omple de còmics per celebrar 40 anys de la revista 'L'Escurçó'
MNAC

BARCELONA, 19 juny (EUROPA PRESS) -

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) s'ha omplert de tires de còmic per celebrar els 40 anys de la revista 'El Víbora' en el marc d'una exposició en homenatge a la capçalera desapareguda i que va ser "testimoniatge dels inicis de la democràcia i de l'eclosió del moviment underground", ha ressaltat el museu en un comunicat.

En col·laboració de Ficomic, l'exposició 'El Víbora. Comix contracultural' reuneix un centenar de portades, 38 obres originals, fotografies i documentació complementària per festejar els 40 anys de l'aparició del primer nombre.

Aquesta permet descobrir el valor artístic dels autors que van publicar els seus treballs, com Nazario, Roger, Isa Feu, Marta Guerrero, Laura Pérez Vernetti, Mariscal, Gallardo, Pons, Martí, Carratalá, Montesol, Ceseepe, Max, Calonge, Jaime Martín i Pamies.

La revista, vigent entre 1979 i 2004, "va encarnar a la perfecció el sincretisme cultural que es va viure a Barcelona durant els inicis de la democràcia".

Les seves pàgines van acollir una gran part dels autors que havien iniciat la cultura 'underground' dels anys 70, un fenomen cultural i artístic especialment vinculat a la ciutat.

A través de les revistes, documents, dibuixos originals i altres obres, l'exposició introdueix el còmic 'underground' en el context internacional i barceloní en el qual va néixer la revista.

S'exposen prop de 100 de les seves portades impreses, unes 30 publicacions i 38 obres originals, com els dibuixos de Max i Isa Feu per a l'històric número especial sobre el cop d'estat del 1981 o l'original de Nazario per a la coberta número 1 de la revista.

L'exposició, que es podrà visitar fins al 29 de setembre, s'inscriu en l'estratègia del museu per incorporar el còmic en les col·leccions i fer visibles les relacions que es poden establir entre totes les arts.