Publicat 10/9/2020 21:46:49 +02:00CET

Miquel Sàmper assenyala un "camp de millora important" als antidisturbis de Mossos d'Esquadra

El nou conseller d'Interior, Miquel Sàmper, durant la seva primera visita al complex central de Mossos a Sabadell (Barcelona), al costat del comissari cap del cos, Eduard Sallent, i el director general de Mossos, Pere Ferrer. El 8 de setembre de 2020.
CONSELLERIA DE INTERIOR

El nou conseller demana precaució pel Covid-19 en les concentracions de la Diada i avisa de sancions si no es compleixen les mesures

BARCELONA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha assenyalat aquest dijous que hi ha un "camp de millora important" en les actuacions dels antidisturbis dels Mossos d'Esquadra, davant el que s'ha referit a l'auditoria al cos després de les càrregues durant les protestes per la sentència de l'1-O a l'octubre de 2019.

En una entrevista de TV3 recollida per Europa Press, ha assegurat que treballa "de la mà dels comandaments de Mossos" per abordar aquestes millores en matèria d'ordre públic i garantir la coexistència de la seguretat amb el dret a la llibertat d'expressió i de manifestació.

"No tenim cap altre topall que intentar cohesionar dos drets tan bonics com el dret a la seguretat i el dret de manifestació", ha contestat en preguntar-se-li si, en el relleu a la Conselleria, el Govern li ha demanat limitar les actuacions dels antidisturbis de Mossos.

Respecte a l'excomissari en cap del cos, Josep Lluís Trapero, qui està a l'espera de la sentència de l'Audiència Nacional per un presumpte delicte de sedició l'1-O, ha desitjat que sigui absolt i, sobre la possibilitat que tornés a la direcció dels Mossos si el tribunal l'absol, ha dit: "Ho parlaríem".

DIADA

Sobre els actes convocats per al divendres per celebrar la Diada, ha dit que el seu objectiu és evitar el risc de contagi a les concentracions, ha assegurat que "aquesta ha de ser la Diada en la qual l'exemple sigui la consciència" i ha demanat prendre precaucions pel Covid-19.

Ha asseverat que els Mossos sancionaran als qui no usin mascareta o no mantinguin la distància entre persones, i sobre la possibilitat que alguna protesta acabi amb aldarulls ha dit que "si les coses s'escapen, òbviament s'haurà d'actuar".

Contador