Publicat 15/8/2019 11:34:29 +02:00CET

La ministra de Defensa d'Itàlia rebutja la nova ordre de Salvini contra l'Open Arms per "humanitat"

La ministra de Defensa italiana rechaza la nueva orden de Salvini contra el 'Open Arms' por "humanidad"
REUTERS / FRANCOIS WALSCHAERTS - Archivo

"Estem sols contra tots", proclama el dirigent ultradretà

MADRID, 15 ago. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Defensa d'Itàlia, Elisabetta Trenta, ha rebutjat l'ordre donada pel titular d'Interior, Matteo Salvini, per impedir l'entrada en aigües italianes del vaixell de l'ONG espanyola Open Arms. "No signo en nom de la humanitat", ha subratllat.

Aquest nou pols entre els dos corrents que conformen el Govern --Salvini és líder de la Lliga i Trenta forma part del Moviment 5 Estrelles-- hauria permès l'Open Arms entrar en aigües italianes sota la vigilància de dues embarcacions militars, segons el diari 'La Repubblica'.

Salvini ha respost a través de Twitter, per proclamar: "Estem sols contra tots". "Contra les ONG, els tribunals, Europa i els ministres espantats", ha lamentat en el seu missatge, en el qual ha advertit que la "immigració massiva" tornarà a ser una "realitat" si el Partit Democràtic (PD) torna al Govern.

Entretant, l'Open Arms ha fet un pas més en el seu acostament a la costa. "Ja fondejat en aigües italianes amb autorització per part de les autoritats. El decret de Salvini ha deixat de tenir efecte malgrat les amenaces d'un nou", ha anunciat l'ONG aquesta matinada, un dia després que el Tribunal Administratiu de Lazio avalés aquest moviment.

Ara el vaixell, que albira l'illa de Lampedusa, espera algun permís per atracar al port i desembarcar els migrants després d'"una nit llarga". "Encara sense port, però la fi d'aquest malson està més a prop. La humanitat ha de prevaler entre contrasentit", ha proclamat l'organització.

SALVINI CONTRA EL TRIBUNAL

Salvini havia informat per Twitter aquesta matinada que havia signat una "nova prohibició" per impedir l'entrada en aigües italianes de l'Open Arms i dels seus 147 migrants i refugiats. En la seva opinió, "qui treballa per reobrir els ports no ho fa per rancor a Salvini, perjudica el poble italià".

En el seu dictamen del dimecres, el tribunal italià havia acceptat el recurs formulat per l'ONG espanyola contra el Ministeri de l'Interior, el de Defensa i el d'Infraestructures, a la llum de la "situació d'excepcional gravetat i urgència", tenint en compte que bona part dels rescatats porten més de tretze dies a bord.

Per això, va autoritzar "l'entrada el vaixell Open Arms en aigües territorials italianes" i que amb això "es presti assistència immediata a les persones rescatades", com ja s'ha fet "en els casos més crítics", en referència a l'evacuació de dos nadons i les seves famílies amb destinació a Itàlia.