Publicat 3/11/2019 20:55:47CET

El Ministeri de Defensa suspèn unes proves físiques en morir un soldat a Sant Climent Sescebes (Girona)

Militars espanyols de l'Exèrcit de Terra durant unes maniobres
EJÉRCITO DE TIERRA - Archivo

GIRONA/MADRID, 3 nov. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Defensa ha ordenat la suspensió d'unes proves físiques de l'Exèrcit de Terra després que divendres de matinada morís, després de l'execució d'aquestes proves, un soldat del regiment Arapiles 62 a Sant Climent Sescebes (Girona).

Són les denominades 'proves d'unitat', en què els soldats han de fer un recorregut a peu amb tot el seu equip. Dijous passat, el soldat Javier Holgado es va desplomar en acabar la prova i va morir poc després a l'hospital a què va ser traslladat, segons ha avançat El Español.

Després d'aquest succés, fonts del Ministeri de Defensa han informat que s'ha ordenat als caps dels exèrcits que realitzin aquesta 'prova d'unitat' que la revisin i, si s'escau, "actualitzin continguts". Mentrestant, la prova ha quedat suspesa.

Les associacions professionals de les Forces Armades han manifestat en xarxes socials nombroses crítiques a aquestes proves físiques, que asseguren que ja s'han cobrat la vida de dos militars durant els últims dos anys, a més de "nombroses baixes mèdiques".

L'Associació Unificada de Militars (AUME) sosté que aquesta prova "de gran duresa" no està recollida per la llei, que només contempla una prova física individual anual, per la qual cosa demana que es revisi la seva necessitat i, en cas de realitzar-se, que es faci amb les necessàries mesures de seguretat.