Actualitzat 2/7/2019 8:34:49 +00:00 CET

El Ministeri d'Agricultura destina 12 mitjans aeris a la Ribera d'Ebre

TARRAGONA, 28 Juny (EUROPA PRESS) -

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha destinat aquest divendres 12 mitjans aeris, per tercer dia consecutiu, a l'extinció de l'incendi forestal declarat a la Torre de l'Espanyol (Tarragona), i que afecta diversos municipis de la Ribera d'Ebre, ha informat.

Des de primera hora d'aquest divendres, s'han desplaçat fins a la zona dos avions amfibis Canadair, de 5.500 litres de capacitat de descàrrega, procedents de les bases de Torrejón a Madrid i de Saragossa.

El Ministeri ha enviat un helicòpter bombarder tipus Kamov, de 4.500 litres de capacitat de descàrrega, que té la seva base a Mutxamel (Alacant).

També estan treballant dos avions de càrrega de terra Airtractor 802, de 3.100 litres de capacitat de dipòsit, de la base d'Empuriabrava (Girona), així com dos avions amfibis Fireboss, de la base de Reus (Tarragona).

Especialistes de dues brigades de reforç en incendis forestals (Brif), de les bases de Daroca (Saragossa) i Prado de los Esquiladores combaten el foc des del terreny.

Cadascuna d'aquestes dues brigades està equipada amb dos helicòpters de transport i extinció, i de manera complementària, s'ha enviat un avió de comunicacions (ACO), des de Matacán (Salamanca), per captar imatges.