Publicat 20/03/2015 16:20

Mina Holland proposa la volta al món en 40 gastronomies amb 'El atlas comestible'

La periodista y escritora Mina Holland, autora de 'El atlas comestible'
EUROPA PRESS

L'autora donarà claus sobre el seu maridatge de literatura i menjar al CCCB

BARCELONA, 20 març (EUROPA PRESS) -

La periodista i escriptora resident a Londres Mina Holland proposa una volta al món en 40 gastronomies en el seu llibre 'El atlas comestible' (Roca Editorial), una recopilació d'història, cultura, anècdotes, receptes, consells i periodisme de viatges de la qual partirà a la conferència que oferirà aquest dissabte al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), amb motiu del festival Kosmopolis que acull la ciutat.

Mentre els llibres de cuina solen ser molt visuals i tenen grans fotografies i dibuixos, el seu és "en blanc en negre, cosa 'old-fashioned': la literatura és el que li dóna el color", ha apuntat en una entrevista a Europa Press, referint-se al recurs de les cites literàries que inclou.

Cada apartat està introduït per cites d'escriptors com Thomas Mann, Federico García Lorca, Colm Tóibín, Enid Blyton o Kamin Mohammadi, que es donen la mà amb proverbis i cites de premsa, i a través de la literatura, Holland construeix l'escenari, descrivint la gastronomia de la regió, però també el seu paisatge o el caràcter de la seva gent.

"El menjar és una passió per a mi", ha sentenciat, i ha explicat que va heretar el seu amor pels fogons de la seva família, que més que anar a restaurants solien cuinar, a la qual cosa s'ha sumat el fet que de petita era vegetariana, cosa que els 90 no era tan freqüent com ara i que li va fer tenir un gust pels plats més elaborats i per experimentar amb el menjar.

Abans de convertir-se en periodista gastronòmica --actualment està al capdavant de la secció 'Observer Food Monthly' del diari 'The Guardian'--, l'autora ha explicat que escrivia un bloc en el qual cuinava i recreava el menjar de les novel·les que llegia, ha relatat.

LA GASTRONOMIA SEGONS 'AMERICAN PSYCHO'

L'autora ha volgut destacar l'harmonia a la qual pot arribar un acte tan solitari i individual com la lectura, en barrejar-se amb una cosa tan personal i subjectiva com la percepció del menjar, i ha afirmat que, en unir-los, "la literatura dóna veu al menjar".

Aquest interès en el maridatge entre literatura i gastronomia serà el centre de la seva conferència d'aquest dissabte al CCCB, en què explicarà els punts en comú entre llibres i gastronomia, i per què creu que els dos elements han d'anar junts, "com poden donar-se la vida l'un a l'altre".

Una conferència en la qual ha avançat que inclourà referències a alguns llibres que li agraden, com 'El gran Gatsby', 'Charlie i la fàbrica de xocolata', 'Lolita' o 'American Psycho', una novel·la en la qual ha assegurat que hi ha molta gastronomia.

UN BON VIATGER MENJA

La passió d'Holland per viatjar prové de la infància i de la seva etapa d'estudiant, quan ha explicat que va viatjar molt: va viure a Califòrnia, va visitar Amèrica i l'Àsia --en concret Tailàndia, d'on era la seva àvia-- i va viure un temps a Espanya, a Madrid, i de més gran ha seguit "viatjant i menjant".

El consell d'Holland per a viatgers és trobar un equilibri entre documentar-se prèviament --cosa que és molt fàcil gràcies a internet, on sol buscar recomanacions-- i deixar-se emportar pels llocs que es troben al camí; també ha recomanat entrar a comprar i tafanejar a les botigues, que aporten molta informació sobre els costums d'un lloc i, si es pot, provar el menjar fet a casa.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés