Publicat 4/11/2019 18:20:53 +01:00CET

Milers de manifestants protesten contra el rei davant del Palau de Congressos a Barcelona

Manifestants davant el Palau de Congressos de Catalunya de Barcelona en protesta per un acte del rei.
PAU VENTEO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 4 nov. (EUROPA PRESS) -

Milers de manifestants protesten des de les 16 hores d'aquest dilluns contra el rei davant del Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, on es lliuraran els premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) presidits per la família reial.

Els manifestants es concentren davant del cordó dels Mossos d'Esquadra a l'avinguda Diagonal i davant de la porta del Reial Club de Polo a l'avinguda del Doctor Marañón.

Els assistents també impedeixen el pas a persones que volen assistir a l'acte al Palau de Congressos i les increpen i empenyen per bloquejar-los el pas, entre ells al regidor del PP a Barcelona Josep Bou.

Els assistents criden consignes com 'Fora les forces d'ocupació' i 'Fora el Borbó', i porten cartells amb la imatge del rei de cap per avall i corones ratllades.

Els antiavalots de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d'Esquadra han format un cordó policial que talla l'avinguda Diagonal, a més de la presència d'un perímetre de la Policia Nacional al voltant de l'edifici.

Alguns dels manifestants han envoltat periodistes de diferents mitjans de comunicació als quals han increpat i corejat consignes com: 'Premsa espanyola, manipuladora' i els han llançat aigua i boles de paper.

Els CDR han convocat també una protesta per bloquejar el Club de Polo, per on surten alguns dels convidats, tot i que es manté la concentració a l'avinguda Diagonal.