Sacrifiquen milers de camells salvatges a Austràlia a causa de la sequera

Actualitzat 9/1/2020 18:07:14 CET
Camells
PIXABAY - Archivo

CANBERRA, 9 gen. (DPA/EP) -

Milers de camells salvatges seran sacrificats a trets des d'helicòpters a Austràlia per la sequera que viu el país, perquè aquests animals estan posant en perill les comunitats aborígenes del desert que no troben aigua.

Els dirigents tribals de les Terres Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY), una zona de govern local a l'extrem nord-oest d'Austràlia Meridional, han ordenat l'operació, que durarà cinc dies, per controlar les bandades de camells i allunyar-los dels aqüífers que depenen de diferents comunitats.

Aquest dijous prop de 1.500 camells han estat sacrificats. "Aquesta és la primera gran matança d'aquesta regió", ha explicat a DPA el gerent general d'APY, Richard King. Els encarregats d'acabar amb més de 10.000 camells seran caçadors professionals.

A Austràlia, segons informa DPA, els camells no són natius, per la qual cosa no tenen cap depredador natural i segons els càlculs dels experts en fauna silvestre, hi ha un total de 600.000 camells salvatges al país. "La sequera i l'augment de les temperatures han fet que els camells entrin als poblats i trenquin les tanques, bolquin els tancs d'aigua i destrueixin els magatzems d'aliments de la regió, on l'aigua és extremadament valuosa", ha detallat King.

Això es deu al fet que Austràlia ha registrat el 2019 l'any més càlid i sec de la seva història, segons ha explicat l'oficina meteorològica, la qual cosa ha provocat que s'originin incendis que estan arrasant milions d'hectàrees.

Contador