Publicat 31/1/2019 17:33:38 +01:00CET

Un miler de persones reclamen a Lleida ajudes per als centres de treball de discapacitats

Un miler de persones reclamen a Lleida ajudes per als centres de treball de disc
ACUDAM

LLEIDA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

Un miler de persones vinculades a les entitats que atenen persones amb discapacitat de Lleida, segons els organitzadors, s'han concentrat aquest dijous davant de la Delegació de la Generalitat a Lleida per reclamar ajudes per compensar el sobrecost al qual han de fer front als centres de treball especials per l'increment del salari mínim interprofessional.

La Federació Allem, que aglutina 17 entitats que atenen persones amb discapacitat amb serveis d'habitatge, centres ocupacionals, centres d'educació especial i centres especials de treball, qui ha convocat la concentració, ha assegurat en un comunicat que estan en perill 650 llocs de treball arran de l'augment del salari mínim interprofessional.

Les entitats socials denuncien la situació insostenible que arrosseguen des del 2009, a causa de les retallades i la congelació del finanament dels serveis d'atenció i suports per aquestes persones.

En les entitats federades a Allem, aquesta situació afecta més de 2.300 persones amb discapacitat usuries dels serveis, i més de 1.500 professionals a la província de Lleida.

Aquesta situació s'agreuja amb el recent increment del salari mínim interprofessional (SMI) de 735 a 900 euros per a onze entitats amb centres especials de treball (CET), que donen feina a 650 persones amb discapacitat.

Allem assegura que aquestes onze entitats es troben a punt de "collapsar econmicament" arran de l'increment sobtat del 22% en el salari mínim interprofessional, que va aprovar el Govern central a finals del desembre passat i que ja s'aplicar a la nmina d'aquest mes de gener.