Publicat 22/2/2019 14:36:54 +01:00CET

Miguel Hurtado demana al Vatic la dimissió de l'abat de Montserrat per "encobridor" d'abusos sexuals

Miguel Hurtado
CONTACTO

ROMA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

Miguel Hurtado, la primera víctima que va fer públics els abusos sexuals comesos presumptament pel monjo de Montserrat Andreu Soler, ha demanat durant una protesta al Vatic la dimissió per "encobridor" de l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, en un acte parallel a la cimera antipederstia que se celebra des d'aquest dijous fins diumenge i que reuneix 190 participants, entre ells, 114 presidents de conferncies episcopals d'arreu del món.

"He donat un ultimtum a l'abat. Té 72 hores per dimitir i si no ho fa presentaré una queixa formal davant del Vatic per demanar l'obertura d'una investigació apostlica: que siguin els seus superiors els qui l'acomiadin", ha explicat en declaracions a Europa Press.

Hurtado ha qualificat de "preocupant" que l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, continu en el seu crrec. "És un cas d'encobriment en qu hi ha moltíssimes proves. Hi ha documents, informes, e-mails i converses que vaig tenir amb ell amb cmera oculta i que recentment han estat publicats", ha destacat.

Al seu parer, amb aquesta informació es demostra que ell es va creure els abusos des del primer moment. "I aix envia un missatge molt perillós als líders catlics espanyols: pots tapar delictes sexuals i no passa res", ha afegit.

D'altra banda, considera "insuficients" les 21 propostes que el papa Francesc ha posat sobre la taula dels participants de la cimera. "Les considero fora pobres. Són mesures molt genriques que ja s'han proposat en el passat i que no han funcionat", ha assenyalat.

Al seu parer, no inclouen reivindicacions bsiques de les víctimes com el fet que els delictes d'abusos sexuals del clergat siguin jutjats per la justícia ordinria i no pel tribunal del Vatic. "Ni una sola de les proposicions que vam fer al Vatic dimecres passat estan reflectides en els 21 punts", ha fitat.

"Demanem que tots els casos de pederstia a l'Església han de ser denunciats a les autoritats i per el Vatic diu que no. Diu que hi haur casos que sí i casos que no. I aix no ens sembla bé", ha concls.