Publicat 27/12/2019 22:10:04 +01:00CET

Metges del Taulí intervenen a un bebè prematur amb l'aparell digestiu fora de l'abdomen

L'equip que ha participat en la intervenció del bebè
HOSPITAL PARC TAULÍ

SABADELL (BARCELONA), 27 des. (EUROPA PRESS) -

Un equip de professionals de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell (Barcelona) ha intervingut amb èxit a un bebè prematur nascut amb l'aparell digestiu fora de l'abdomen --gastrosquisis complexa--.

La intervenció es va dur a terme només néixer, ja que el diagnòstic es va fer a les 12 setmanes de la gestació mitjançant una de les ecografies de control, segons ha informat el centre aquest divendres en un comunicat.

El bebè, que ha passat uns dies ingressat en la UCI neonatal, s'ha traslladat aquest divendres a la Unitat de Nounats, on es quedarà fins que s'alimenti de forma natural, i està tenint una evolució "molt favorable"; fa un any es va donar un mateix cas al Taulí i passat aquest primer aniversari, el nen es troba en perfecte estat.

El naixement va tenir lloc en la setmana 34 per cesària programada per minimitzar qualsevol risc, així que l'operació es va fer 22 setmanes després de detectar aquesta deformació, que afecta a un de cada 10.000 naixements.

El director de Cirurgia Pediàtrica de l'hospital, Bernardo Núñez, ha detallat que l'operació es va realitzar "en dues fases, en dos dies diferents", amb participació d'un equip format per cirurgians pediàtrics, obstetres, neonatòlegs, anestesiòlegs pediàtrics i infermeres quirúrgiques i neonatals.