Publicat 29/1/2019 20:35:53 +01:00CET

Metges de Catalunya reitera que el CatSalut és "part inequívoca" de la negociació en la concertada

ARXIVO / P.Avilés i X.Lleonart de Metges de Catalunya
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

Metges de Catalunya (MC) ha reiterat aquest dimecres després de reunir-se amb la Conselleria de Salut que el Servei Catal de la Salut (CatSalut) és "part inequívoca" en la problemtica de la sanitat concertada --que tornar a la vaga al febrer-- tot i que el departament insisteix a mantenir-se al marge de les negociacions.

"Salut afirma que no pot negociar per respecte a l'autonomia de les parts, per ha demostrat que, quan li interessa, intervé i dóna instruccions", en referncia a una carta en la qual va donar una instrucció directa a les patronals, ha afirmat el sindicat en un comunicat.

MC ha assegurat que la reunió amb representants de Salut "no ha servit per avanar en cap de les reivindicacions formulades pel sindicat" i que formen part de la convocatria de vaga entre el 18 i el 22 de febrer.

En contra del que afirma la Conselleria, el sindicat assegura que tampoc hi ha hagut resposta a les demandes del sindicat plantejades pel sector de la xarxa concertada durant la vaga de novembre passat --en la qual la Generalitat i el CatSalut sí van pactar amb el sindicat en relació al sector públic--.

També ha assegurat que les millores retributives que inclou el segon conveni Siscat i a les quals fa referncia el Govern són una "simple rplica" de les decretades pels funcionaris i que havien de traslladar-se també als treballadors del sector concertat, de la mateixa forma que se'ls van aplicar les retallades.