Publicat 26/02/2019 18:39CET

Metges de Catalunya lamenta el "bloqueig" de CCOO, UGT i Satse de millores laborals

Estetoscopi
PIXABAY - Archivo

BARCELONA, 26 febr. (EUROPA PRESS) -

Metges de Catalunya (MC) ha lamentat aquest dimarts "el bloqueig" dels sindicats CCOO, UGT i Satse de les millores laborals per al sector concertat que tenien previstes abordar amb les patronals aquest dilluns en una comissió negociadora del conveni del sector i que no es va poder realitzar perqu no hi van acudir aquests tres sindicats.

En un comunicat, MC ha explicat que es tracta d'una part de les mesures de l'acord amb les patronals que va permetre desconvocar la vaga que estava prevista la setmana passada, i ha subratllat que les empreses havien verbalitzat que aquestes millores es farien extensives a tots els grups professionals de la sanitat concertada, no només a metges.

"El sindicat entén que aquests agents socials estan obstruint, de manera indirecta, la discussió de les propostes acordades" en no presentar-se a la reunió i forar la seva suspensió per falta de qurum.

Ha recordat que en la mateixa sessió s'havien d'aprovar les modificacions del conveni per equiparar el salari del personal d'atenció primria al dels hospitals.

RESIDENTS I EMBARASSADES

L'acord de sortida de vaga comptava entre les seves millores previstes per a tot el personal eliminar la retallada salarial del 5% de tot el personal en formació pel sistema de residncia, així com la possibilitat que les embarassades estiguin exemptes de fer gurdies presencials a partir de la setmana 20.

També preveu la disminució de la jornada complementria d'atenció continuada al personal que té reducció de jornada per la cura d'un fill o familiar, la percepció del 100% de les retribucions fixes i peridiques durant el permís de maternitat i millorar la regulació de les jornades d'atenció continuada localitzada.

CCOO, UGT i Satse han convocat aquest dimarts una vaga en el sector concertat entre el 3 i el 5 d'abril perqu consideren que es destinen a les millores pactades entre MC i patronals "partides econmiques a qüestions no tractades en el si de la negociació collectiva", i demanen que es negoci amb tots els sindicats.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés