Publicat 24/02/2016 14:42CET

El metge del segle XXI té cara de dona, és líder, empàtica i experta en tecnologies

Presentación del 3r Congreso de la Profesión Médica en Catalunya
EUROPA PRESS

Els col·legis catalans convoquen un congrés per adaptar la professió als nous temps

BARCELONA, 24 febr. (EUROPA PRESS) -

El metge del segle XXI té cara de dona, líder d'equips multidisciplinaris amb més atenció a l'àmbit comunitari, amb capacitat d'empatia, potencial de gestió i a l'àmbit de les noves tecnologies, segons el retrat robot aportat pel president del Consell General de Col·legis de Metges de Catalunya i president del COMB, Jaume Padrós.

"Quin és el metge que necessita la societat del segle XXI?", ha plantejat Padrós a la presentació del tercer Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya que es farà el 10 de novembre a Girona precisament per invitar als facultatius a repensar la professió i adaptar-la als nous temps.

Acompanyat dels presidents del COML, Ramon Mur; el COMG, Josep Vilaplana, i el COMT, Fernando Vizcarro, ha constatat un canvi de perfil dels pacients que s'acosten a la consulta, ara més informats i coneixedors de drets com les voluntats anticipades, i que plantegen demandes que topen amb les estructures rígides del sistema.

Les visites virtuals, l'ús d'internet i les noves tecnologies són reptes impostos per la societat, que poden ser un imperatiu per a territoris com Lleida, la província amb menys càrrega demogràfica però amb una superfície més gran, per garantir l'assistència, ha assenyalat Mur.

Tots els representants han trencat una llança a favor de la territorialització del sistema sanitari, per evitar l'"efecte xuclador" de Barcelona en atracció de talent i d'inversions, ha concretat Vilaplana, mentre que Vizcarro ha remarcat la necessitat de recuperar inversions.

Els últims anys, "hi ha hagut canvis que han fet que la tasca del metge hagi de ser més comunitària", i cal tornar a posar el pacient al centre del sistema sanitari, que els metges segueixen com a referència, ha reivindicat Padrós.

El congrés, que invitarà a participar els 40.000 metges del sistema sanitari català, ha marcat quatre eixos centrals de treball basats en el lideratge i la participació, el nou professionalisme, la formació i una actualització del codi deontològic, tot i que cada facultatiu podrà plantejar debats.

"EMPODERAR" ELS METGES

Han insistit que el congrés no vol limitar-se a reclamar una recuperació dels sous retallats des del 2011, sinó que vol ser un crit per "empoderar" els clínics i donar-los la infraestructura i eines necessàries per sentir que treballen en el millor sistema sanitari del món, ha indicat Padrós.

"La de metge segueix com la professió més valorada, volem fer deures, imposar-nos obligacions i reptes i per aconseguir aquests objectius compartits i de benefici per a tota la societat necessitem eines per a l'exercici d'aquest lideratge", ha insistit.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés