Actualitzat 10/8/2020 10:31:14 +00:00 CET

Més de la meitat dels alumnes amb autisme pateix assetjament escolar, segons Autisme Espanya

Ideas para estimular a los niños con autismo
ISTOCK

MADRID, 2 Abr. (EUROPA PRESS)

L'alumnat amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) pateix un "elevat índex" d'assetjament escolar, perqu afecta a més de la meitat d'aquest collectiu, quatre vegades més que a la resta dels estudiants del sistema educatiu, segons alerta la Confederació d'Autisme d'Espanya. En motiu d'aquest dimarts, 2 d'abril pel Dia Mundial de l'Autisme.

El director general d'aquesta organització, Jesús García Lorente, va posar de manifest el passat mes de febrer la dificultats d'integració d'aquest alumnat als centres escolars, durant la seva compareixena en la Comissió de Polítiques Integrals de la Discapacitat del Senat, en qu va acudir per informar sobre la situació de les persones amb TEA a Espanya.

Autisme Espanya collabora amb la Fundación Reina Sofía en la prevenció del bullying, que afecta quatre vegades més els alumnes amb TEA que a la resta, segons els seus estudis sobre aqust assumpte. En aquest sentit, totes dues entitats aposten per la prevenció, detecció i intervenció davant d'aquests assetjaments als centres escolars.

Així, des d'aquesta confederació assenyalen que entre les prioritats del Ministeri d'Educació ha d'estar la promoció d'una educació que garanteixi la "presncia, participació i aprenentatge" de tots els alumnes amb i sense discapacitat als centres educatius, per també la "convivncia".

No totes les persones amb trastorn de l'espectre autista tenen discapacitat intellectual, alguna cosa que, segons Autisme Espanya, no es té en compte en l'mbit educatiu, per tampoc en el sector de l'ocupació.

Aquesta confederació sosté que cal promoure la flexibilització de les alternatives educatives i respondre la diversitat de necessitats i competncies de l'alumnat amb TEA i aposta pel tipus d'escolarització que millor s'adapti a les necessitats de cada persona amb TEA i compti amb els recursos necessaris i específics, per prevaldre sempre la decisió de l'alumne i la seva família.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés