Més de cent persones mostren a Càceres el seu suport a la policia desplegada a Catalunya

Publicat 21/10/2019 13:53:01CET
Concentració en suport a la Policia
EUROPA PRESS

CÀCERES, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

Més de cent persones s'han concentrat aquest dilluns a les portes de la comissaria de la Policia Nacional a Càceres per mostrar el seu suport a les diferents policies desplegades a Catalunya, per fer front als actes violents que han tingut lloc després de conèixer-se la sentència del procés.

Diversos policies nacionals, membres d'altres cossos de seguretat, polítics del PP, Ciutadans i Vox, i ciutadans en general han acompanyat els agents en aquesta concentració convocada per quatre sindicats policials (SUP, SPP, CEP i UFP), que representen el 50% dels funcionaris policials a la regió.

L'inspector Pedro Gamero, del sindicat SPP, ha denunciat la "situació d'abandonament" en què es troben els funcionaris de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra desplegats per actuar en la situació de violència que es viu a Catalunya aquests dies.

Des dels sindicats policials s'ha demanat "més mitjans" per als funcionaris i que els deixin actuar en l'ordre públic, així com el suport de les institucions perquè "estan abandonats" i "els estan agredint, insultant i amenaçant", ha dit l'inspector, qui ha recordat que un agent es troba "en estat crític", per la qual cosa considera que "cal més suports" i que es permeti a la Guàrdia Civil que també col·labori en les tasques d'ordre públic.

"Crec que en un estat social i democràtic de dret no es poden permetre aquests actes amb la policia i amb els ciutadans", ha dit Gamero en declaracions als mitjans uns minuts abans de secundar aquesta concentració que ha estat convocada a les dependències policials i comissaries de tot Espanya.