Publicat 04/05/2021 10:19

Més de 82.000 alumnes catalans de 6è de Primària comencen les proves d'avaluació

Archivo - Arxiu - Imatge de llapis en un aula.
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 4 maig (EUROPA PRESS) -

Un total de 82.943 alumnes catalans faran entre aquest dimarts i dijous les proves d'avaluació de sis de Primria, que avaluen competncies en llengua catalana, castellana i estrangera, matemtiques i coneixement del medi natural.

Com a novetat aquest any, per primera vegada els correctors tindran el suport d'una plataforma digital que agilitza el procés de correcció, una metodologia que l'edició anterior es va introduir per corregir preguntes tancades, ha informat la Conselleria d'Educació de la Generalitat.

Aquest any per primera vegada s'implantar en la correcció de les preguntes obertes i en les redaccions, per a la qual cosa els correctors tindran el suport de la plataforma tal com ja s'ha fet en les proves de quart d'ESO.

La Generalitat ha afirmat que l'avaluació de sis de Primria té un carcter diagnstic i no marca la superació o no de l'etapa, i ha assenyalat que el resultat no té efecte en l'avaluació final de l'alumnat o la decisió de passar a l'ESO.

Les proves es faran durant tres dies: aquest dimarts s'avaluaran de llengua castellana i matemtiques; dimecres de llengua catalana i estrangera, i dijous la prova de coneixement del medi natural, i en cas que sigui necessari, d'arans.

L'alumnat procedeix de 2.268 centres educatius catalans, tant públics, concertats com privats, i en les matries lingüístiques s'avaluar la seva comprensió oral, lectora i expressió escrita; en la de matemtiques, la resolució de problemes, i en la de medi natural l'explicació de fenmens naturals i aplicacions tecnolgiques.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés