Publicat 8/12/2019 14:50:58 +01:00CET

Més de 800 persones es concentren al centre de menors d'Hortaleza per exigir "més recursos" i per la "convivència"

Veïns d'Hortaleza es concentren contra els missatges d'odi, el feixisme i la xenofòbia.
EUROPA PRESS

MADRID, 8 des. (EUROPA PRESS) -

Més de 800 persones s'han concentrat aquest diumenge a les portes del centre de primer acolliment de menors estrangers no acompanyats (MENA) d'Hortaleza (Madrid) per exigir "més recursos" i demanar que hi hagi "convivència" al barri i en contra dels discursos "d'odi, racisme, feixisme".

A més de veïns del barri, diverses persones d'altres barris i associacions també han secundat la concentració. Segons ha informat un portaveu de la Policia Municipal a Europa Press, la concentració ha reunit entre 800 i 1.000 persones.

Així, entre crits com 'No esteu sols' o 'Aquests nens són els nostres germans, i si els toques, sortim al carrer' la jornada ha transcorregut sense incidents. A més a més, altres persones hi han acudit amb cartells i pancartes amb frases com 'Els MENAs són nens i nenes, acolliment digne ja'.

Durant la concentració també hi han estat presents un grup de menors immigrants que portaven pancartes de 'Tots som iguals', 'Àfrica i Europa, unides a Hortaleza' i 'No als missatges d'odi'. En arribar, han estat rebuts al crit de 'cap ésser humà és il·legal'.

Abans de finalitzar la concentració, cap a les 13.00 hores, representants de l'Assemblea Antiracista han llegit amb un altaveu el comunicat dels veïns d'Hortaleza sobre la convocatòria de la manifestació. Primer, una d'elles, Zenid, ha destacat la "mala gestió política" després de l'incident d'aquesta setmana al centre de menors d'Hortaleza en què van llançar una granada.

"Ens preocupa que per afrontar els problemes quotidians el barri no es treballin amb altres vies diferents a l'exclusió i a la criminalització dels nois", ha assenyalat. Després, el seu company Yeison, també de l'Assemblea Antiracista, ha advocat per "un lloc segur per a tots" així com un lloc en què "la convivència i l'empatia siguin els senyals d'identitat".

Entre les peticions que ha llegit, hi havia investigar l'incident de la granada i ha indicat que lluitaran pels Drets Humans.