Més de 800 bombers es concentren en l'últim gran incendi descontrolat a Portugal

Publicat 21/7/2019 17:16:23CET
Incendi Portugal
GIPS

LISBOA, 21 jul. (EUROPA PRESS) -

Més de 800 bombers s'han concentrat al centre de Portugal per contenir l'últim gran incendi descontrolat al país, a Castelo Blanco, uns 225 quilòmetres al nord-est de Lisboa, i que ara s'està estenent a Santarem.

Els tres incendis declarats a Vila de Rei, Mação i Sertã han deixat uns 20 ferits (vuit bombers i 12 civils), segons el balanç actualitzat presentat per l'Autoritat Nacional de Protecció Civil.

El ministre d'Interior, Eduardo Cabrita, ha afegit aquest diumenge que la Policia està investigant ja les "estranyes circumstàncies" que van envoltar l'aparició dels focs, "cinc d'ells amb només minuts de diferència", segons el diari 'Publico'.

"Serà un dia difícil", ha reconegut el responsable de Protecció Civil Belo Costa, després d'estimar que un 60 per cent de les flames estan controlades. Existeix a més una seriosa preocupació sobre la possibilitat que es reactivin les anomenades "zones calentes": zones d'incendi recentment extintes que podrien tornar a ser pastura de les flames.

De fet, a pesar que el Ministeri d'Interior ha confirmat que quatre sectors del foc ja estan dominats, l'últim i més extens està fora de control i les tasques de contenció estan ara mateix paralitzades. No hi ha, de moment, habitatges afectats.

A les tasques en terra s'estan sumant vuit hidroavions i una vintena de militars addicionals, al costat de quatre excavadores per traçar els tallafocs.

Vuit dels ferits s'han registrat en les últimes hores, set d'ells bombers. Tots han rebut l'alta o ho faran en les properes hores excepte el vuitè, un civil, en estat greu amb cremades de primer i segon grau.