Publicat 13/2/2019 9:39:03CET

Més de 75.000 alumnes catalans comencen les proves d'avaluació de quart d'ESO

IAN WALDIE - Archivo

BARCELONA, 13 Febr. (EUROPA PRESS) -

Un total de 75.132 alumnes catalans faran aquest dimecres i dijous les proves d'avaluació de quart d'ESO, per mesurar el grau d'assoliment de les competències bàsiques en acabar l'etapa d'ensenyament obligatòria, ha informat la Conselleria d'Educació de la Generalitat en un comunicat.

La convocatòria de vaga d'aquest dimarts per part del Sindicat d'Estudiants va fer que el departament ajornés els exàmens previstos aquesta jornada i els traslladés a aquest dijous.

Les proves que es fan aquest dimecres són les de llengua estrangera, àmbit cientific i tecnològic i aranès --a la Vall d'Aran--, i aquest dijous es faran les de llengua catalana, matemàtiques i llengua castellana.

Aquest any s'ha introduït una millora tècnica per agilitar el sistema de correcció: a cada quadern corresponen dues fulles de respostes, un per a les preguntes tancades amb correcció automatitzada, i un altre per a les obertes i per escriure la redacció en la competència comunicativa lingüística.

La Generalitat ha recordat que les proves tenen un caràcter diagnòstic i no marquen la superació o no de l'etapa, i la fan els alumnes de 1.082 centres educatius catalans, ja siguin públics, concertats o privats.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (Sepc) ha criticat aquestes proves de competències bàsiques en un tuit: "L'educació no és una competició! Estudiant, participa del boicot!".

ALTRES PROVES

Les de quart d'ESO no són les úniques proves d'avaluació que es fan en el sistema educatiu català, perquè també les duen a terme els alumnes de sisè de primària, que les faran del 7 al 9 de maig.

A més, la Generalitat ha substituït aquest curs l'avaluació diagnòstica de tercer de primària per una prova pilot a segon de primària, que faran uns 2.000 alumnes de 65 centres entre el 13 i el 31 de maig.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.