Publicat 14/7/2020 12:53:07 +02:00CET

Més de 4.600 estudiants s'examinen de la prova per accedir a graus d'educació

Estudiants de batxillerat abans de començar els exàmens de les proves d'accés a la universitat (PAU), al Campus Ciutadella. Barcelona, Catalunya (Espanya), 7 de juliol del 2020.
David Zorrakino - Europa Press

Els estudiants que van triar la UdL el podran fer l'examen

BARCELONA, 14 jul. (EUROPA PRESS) -

Un total de 4.616 estudiants catalans, un centenar més que l'any passat, faran aquest dimecres la prova d'aptitud personal (PAP) per poder accedir als graus en educació infantil i primària, un examen que estava previst a l'abril però que a causa de la crisi sanitària es va ajornar.

L'examen, durant el qual es mantindran les mateixes mesures de prevenció i seguretat que la selectivitat, consta de dos exàmens: un de competència comunicativa i raonament crític i un altre de competència logicomatemàtica, segons ha informat aquest dimarts la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat en un comunicat.

Els estudiants, també els de les proves d'accés a la universitat (PAU) per a més grans de 25 i 45 anys, que van triar fer l'examen a la Universitat de Lleida (UdL) es podran desplaçar per fer les proves, i els que resideixin fora del perímetre del confinamient hauran de dur la declaració d'autoresponsabilitat i el comprovant --ja sigui imprès o en captura de pantalla-- de la matrícula de la PAP.

Els inscrits en la PAP d'educació estan convocats a les 8 h per comprovar les dades, els exàmens es faran a les 9 el de competència comunicativa i a les 11 el de competència logicomatemàtica, i els resultats es publicaran el 27 de juliol.

Aquesta setmana, dissabte, també es faran les proves d'accés a la universitat per a més grans de 25 i 45 anys sense titulació acadèmica, amb un total de 3.005 inscrits --3.074 l'any passat--, que a diferència d'altres anys faran tots els exàmens en un mateix dia per la crisi de la covid-19.

En les proves per a més grans de 25 anys s'han matriculat 2.420 persones --2.581 l'any anterior-- i consten de dues fases: la general, integrada per quatre exàmens --comentari de text, castellà, català i llengua estrangera--, i l'específica, en la qual s'examinaran de dues matèries vinculades a l'opció d'accés que han triat.

En el cas de les proves per a més grans de 45 anys, s'han matriculat 585 persones --un centenar més que el 2019-- i consta de tres exàmens: comentari de text, llengua catalana i llengua castellana, i els que la superin també hauran de passar una entrevista personal; els resultats es publicaran el 29 de juliol.