Publicat 5/8/2019 15:46:09 +02:00CET

Més de 33.000 persones signen una petició a 'Change.org' reclamant un port segur per Open Arms

Embarcació de Proactiva Open Arms
ÒSCAR CAMPS/PROACTIVA OPEN ARMS

MADRID, 5 ago. (EUROPA PRESS) -

Més de 33.000 persones han signat una petició al portal 'Change.org' reclamant a l'executiu espanyol que ofereixi un port segur a les 121 persones migrants que van ser rescatades pel buc humanitari Open Arms quan estaven a la deriva en aigües del Mediterrani central.

La iniciativa, que ha estat llançada fa sis hores, ja supera les 30.000 firmes. "Espanya pot oferir un port segur o intervenir a la UE per aconseguir un a Malta o Itàlia", assenyala la petició llançada en aquesta plataforma.

L'embarcació de l'ONG Proactiva Open Arms va rescatar el dijous 55 persones i, un dia després, a 69 persones més, i posteriorment 3 dones (dues d'elles embarassades) van ser evacuades d'urgència.

Actualment el buc es troba en aigües internacionals enfront de la illa italiana de Lampedusa, però Itàlia li nega l'autorització de desembarcament per les 121 migrants que segueixen a bord. En aquest context, el vaixell ha demanat "urgentment" un port segur al qual dirigir-se amb aquestes 121 persones.

"L'Open Arms salvant vides, i les autoritats condemnant-los. Aquestes persones necessiten un port segur en què desembarcar. No hi ha temps que perdre", s'afirma en el text de la iniciativa.

Davant la negativa d'Itàlia de permetre el desembarcament, en la petició es pregunten si "va a ser Espanya còmplice?". "Senyor Borrell, Senyor Sánchez: van a ser còmplices de la tragèdia? Deixaran que el Mediterrani sigui un cementiri vergonyós en el qual se segueixin ofegant milers d'esperances?", es qüestiona.