Actualitzat 11/11/2015 13:33

Més de 300 actitats gratuïtes a la Setmana de la Ciència

Cartel de la Semana de la Ciencia 2015
GOVERN

Més de tres milions de persones han participat en dues dècades

   BARCELONA, 11 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La 20 Setmana de la Ciència, que es farà del 13 al 22 de novembre, tindrà més de 300 activitats de diferents disciplines de divulgació de la ciència i la tecnologia, amb la llum i els sòls com a fils conductors de la iniciativa.

   Un total de 50 municipis catalans oferiran conferències, taules rodones, jornades de portes obertes, cursos, tallers i exposicions, ha informat la Secretaria d'Universitats i Investigació de la Generalitat.

   La Setmana de la Ciència arriba a la seva vintena edició i en aquestes dues dècades al voltant de tres milions de persones han participat en aquest esdeveniment --amb una mitjana anual d'uns 150.000 assistents--, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) amb el suport de la Generalitat.

   Té la col·laboració d'al voltant d'un centenar d'institucions i entitats del sistema català d'investigació i innovació, i la conferència inaugural anirà a càrrec del professor d'investigació Icrea Romain Quidant, especialista en nanoòptica.

   Aquest any s'ha convocat un concurs a través d'Instagram obert a qualsevol participant en les activitats programades --que tindrà com a premi una 'tablet'-- i es promourà un altre cop el joc de pregunta i resposta RYM (Research Your Mind) per a dispositius mòbils.

   Una altra de les activitats destacades de la Setmana de la Ciència serà el Dia en les Escoles, sota el lema 'La ciència en primera persona', en què un centenar d'investigadors oferiran el 18 de novembre conferències en centres de Secundària.

PASSEJOS PER LA CIÈNCIA

   La Secretaria d'Universitats organitzaran a Barcelona i Figueres (Girona) els 'Passejos per la ciència i la història', que permetran descobrir la ciència i la història relacionada amb les dues ciutats, amb un itinerari de dues hores i mitja amb un guia i dramatització d'actors.

   La ruta 'Les fonts d'energia en la ciutat comtal' (14 de novembre) farà un recorregut que descobreix els canvis tecnològics i energètics a Barcelona, i el circuit 'Cronologia, meteorologia i climatologia' (21 de novembre) a Figueres mostrarà l'origen i evolució d'alguns dels instruments que permeten mesurar i controlar l'entorn.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés