Publicat 15/6/2019 10:11:52 +02:00CET

Més de 20.000 aspirants comencen aquest dissabte les oposicions a 5.005 places docents

Més de 4.000 persones s'inscriuen a les oposicions docents d'Educació per 2019
GOVERN - Archivo

BARCELONA, 15 juny (EUROPA PRESS) -

Un total de 20.603 aspirants comencen aquest dissabte el concurs d'oposició per a l'ingrés en els cossos docents, pels quals la Conselleria d'Educació de la Generalitat va convocar 5.005 places de les especialitats de mestres, professors d'ensenyament secundari i professors tècnics de formació professional.

Del total d'aspirants, 20.254 (98,3%) són candidats d'ingrés lliure, que hauran de lliurar la proposta d'organització d'una assignatura al llarg d'un curs i que l'hauran de defensar davant un tribunal a partir del 22 de juny, ha informat el departament en un comunicat aquest divendres.

En aquesta convocatòria s'ha invertit l'ordre de les dues proves que formen part del procés selectiu i, per primera vegada, les oposicions comencen amb la presentació de l'organització d'una assignatura, que és l'anomenada programació, que inclou com explicarien un mínim de sis unitats didàctiques.

Posteriorment, els candidats hauran de defensar la programació i una de les unitats davant el tribunal, la qual cosa, segons la Generalitat, permetrà valorar de tots els aspirants la capacitat de desenvolupar un currículum per competències i la competència comunicativa.

Els candidats que superin la primera prova duran a terme la segona, consistent en un cas pràctic i el desenvolupament d'un tema, en el qual la resolució d'una situació real ponderarà un 70% de la nota d'aquesta prova, minimitzant la part memorística.

182 TRIBUNALS

Un total de 182 tribunals seran els encarregats de qualificar les proves, dels quals 44 estan en el Consorci d'Educació de Barcelona.

A més dels aspirants d'ingrés lliure, també participen en el procés 165 funcionaris de carrera d'un cos docent del grup A2 que volen accedir a un cos de grup superior i 184 funcionaris de carrera d'un cos docent que volen adquirir una nova especialitat.

A aquests candidats, aquest dissabte se'ls informarà de quan faran la prova, que consistirà en l'exposició d'un tema i un cas de contingut pràctic.