Actualitzat 15/3/2019 19:17:10 +00:00 CET

Més de 2.000 estudiants marxen a Barcelona contra el canvi climàtic


EUROPA PRESS

Seguiment desigual de la vaga contra el canvi climàtic a les escoles catalanes

BARCELONA, 15 Mar. (EUROPA PRESS) -

Més de 2.000 estudiants, segons la Guàrdia Urbana, han marxat aquest divendres pel centre de Barcelona contra el canvi climàtic sota els crits, lemes i proclames que coincidien a exigir: "Volem futur", com repetia una de les locutores de la manifestació, que ha començat a la plaça Universitat.

Els joves han començat a omplir la plaça amb pancartes del 'Divendres per l'esperança' en el marc de la vaga estudiantil europea que s'ha convocat contra el canvi climàtic i de les manifestacions 'Fridays For Future'.

Després del moviment liderat per la jove sueca Greta Thunberg i de les massives manifestacions que se succeeixen a capitals europees els divendres, aquest divendres la capital catalana s'ha unit a aquest clam mundial "en contra de la destrucció del planeta", han explicat alguns joves a Europa Press.

Paola, Gaia i Clàudia, tres joves de 16 anys de Barcelona i Sant Quirze del Vallès (Barcelona), han lamentat que es tracta d'una qüestió que els polítics no volen afrontar perquè té un cost econòmic: "Però a la llarga, no es podrà arreglar, i exigim respostes".

En aquest cas, no han fet vaga, sinó que han fet una aturada per poder assistir a la manifestació, que ha convocat el Sindicat d'Estudiants sota el lema 'El capitalisme mata el planeta'.

'Visca, visca, visca la lluita ecologista', 'Tu lucro mata la vida, nuestra generación se queda sin salida', 'Si tú no haces nada, ciudad contaminada' i 'No a la indiferencia, esto es una emergencia' són alguns dels lemes que han proferit per la primera de les tres capçaleres que ha tingut la manifestació, que ha culminat a la plaça Sant Jaume.

MÉS PLÀSTIC QUE SENTIT COMÚ

Entre les pancartes dels joves assistents, hi figuraven lamentacions com 'Hay más plástico que sentido común' i 'Casa nostra està en flames', així com reivindicacions com 'No al cambio climático. Sí al cambio de chip'.

Tocades les 12 hores, la manifestació s'ha posat a caminar de manera festiva i reivindicativa amb xiulades i aplaudiments en funció de les proclames i discursos dels locutors de la marxa, que han desfilat de manera pacífica.

La incidència de la vaga en els cursos de tercer i quart d'ESO i de primer i segon de Batxillerat, a més de cicles de FP de grau mitjà i superior ha estat del 49,10% a les Terres de l'Ebre, del 39,22% al Vallès occidental, del 34,78% al Baix Llobregat i del 23% al Maresme i el Vallès Oriental.

Es tracta de dades dels Serveis Territorials de la Conselleria d'Educació a les 12 hores del migdia, que apunten que el seguiment ha estat del 12,21% a les comarques de Barcelona, de l'11,90% a la Catalunya central, del 4,71% a Lleida i del 4,65 a Girona.

El Consorci d'Educació de Barcelona ha xifrat el seguiment a la ciutat en el 13,96%, segons les dades que ha fet públiques la Generalitat en un comunicat.